VaskrsnicasУ среду, 07. маја, на Васкрсни уторак, одржан је 8. по реду Васкршњи час у организацији јагодинских вероучитеља, цркве Св. ап. Петра и Павла и јагодинских основних школа.

Час је почео Светом Литургијом у цркви Св. ап. Петра и Павла где су се деца учесници причестила, јер управо кроз Свету Тајну причешћа ступамо у заједницу са Христом, постајемо синови Божији и на тај начин најбоље разумемо колико је Христос за нас учинио велико дело својим страдањем и пре свега својим Васкрсењем.

Опширније...

Веронаука

vrticiУ сусрет Васкрсу,као централном хришћанском празнику,као и жељи  управе јагодинских вртића, кординатор за верску наставу јереј Миломир Тодоровић, дао је благослов јагодинским вероучитељима, за учешће у раду са малишанима вртића и њиховим васпитачима.

Ове активности су усмерене на размену искуства у васпитању деце која познаје Православна Црква кроз векове и педагогије која има искуства у раду са децом у јаслицама и предшколцима. Васпитачи су кроз огледну активност - руке у тесту, дали деци пример како се обликује славски колач. Ово је био одличан пример, јер су малишани спремно одговорили и латили се посла, месећи својим маленим рукам славски колач. Вероучитељ се претходно дружио са малишанима, водећи разговор који је за њихов узраст примерен, сликовито показујући који су још обележја славе. Песмица која се певала, праћена је подршком васпитача и саме деце.

Опширније...

Веронаука

3У Јагодини, центру Поморавског округа и седишту Архијерејског намесништва беличког, 12./25. априла на дан Преподобног Василија Исповедника одржано је градско такмичење-квиз из области Изборног предмета-Верске наставе на нивоу средњих школа у граду.

Опширније...

Веронаука

Страна 1 од 8

 

 

 

 

 

 

 

raspored5c

Повратак на врх