IMG 3393

Хор Светих апостола Петра и Павла наставља да негује традицију молитвеног појања која се од давнина развијала при  истоименом храму. У време оснивања 1995. године, тада мешовитим хором, диригује је Предраг Симишић, и као такав, хор ниже успехе и под вођством диригената: Томислава Тонија Ђокића, Љубодрага Радосављевића, Војислава Јовичића.

Временом, хор Светих апостола Петра и Павла постаје трогласни женски хор којим данас, са успехом и великом посвећеношћу, диригује професор музике Огњенка Тодосијевић.

Учешће на првој смотри црквених хорова Србије, одржаној у Београду 2004. године, посебно је вредан догађај у историји постојања хора,као и на смотрама у Каленићу, Крагујевцу, Аранђеловцу. Запажени су наступи на великом Видовданском концерту у Раваници, Тополи, по Војводини, Македонији и Бугарској.

Рад хора карактерише вишегодишња сарадња са  црквеним хорвима  Шумадијске епархије, а у сећању су забележена многа молитвено-поклоничка путовања и обилазак светиња по Србији, као гостовања у иностранству.

Хор сваке недеље и о празницима пева на Литургији у Храму Светих апостола Петра и Павла, редован је учесник на великом Божићном концерту и Светосавској академији у организацији јагодинске Црквене општине, Смотрама хорова Србије, различитим културним манифестацијама и хуманитарним акцијама.

Потписник је Повеље српских хорова отаџбине и дијаспоре , а поред Кристалне призме КПЗ - Јагодина, Плакете Града Јагодине, добитник је многобројних награда, похвала и признања. 

Непрестано се усавршава, богати новим чланицама, утврђује у вери, а добру атмосферу карактеришу дружељубље, добротољубље, духовна ведрина, хуманост, оданост коренима, стремљење хришћанским врлинама и неговање духа Светосавља. 

Хор

 

 

 

 

 

 

 

raspored5c

Повратак на врх