Pravoslavno jutro - BANER - KRAJ

Razgovorioveri1

sveti apostoli

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован

raspored5a

spc.rs

eparhija-sumadijska.org.rs

radiozlatousti.rs

verujem.org

 

Предавање у Народној библиотеци

08-03-2015

Biblioteka

У уторак, 03. марта 2015. године, у просторијама градске библиотеке у Јагодини, одржано је предавање на тему „Хришћански смисао болести и патње“ у организацији свештенства града Јагодине. Гост-предавач био је протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу и професор Богословског факултета Универзитета у Београду.

Реализована промоција књиге ''Несвети а свети'' у Јагодини

06-02-2015

unnamed 1

На радост организатора сала, градске библиотеке била је испуњена до последњег места радозналих слушалаца, који су дошли да се упознају са тренутно можда најчитанијом руском књигом „Несвети а свети“.

Промоција 15. – ог броја Светосавског часописа „Растко“

18-10-2014

5.

16. октобра у просторијама ОШ “17.октобар“ у оквиру прослављања Дана школе, одржана је промоција 15.-ог броја часописа „Растко“. Часопис „Растко“ излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а по одобрењу директора школе Госпође Биљане Милановић. Часопис уређује вероучитељ Борис Милосављевић. Стручни консултанти часописа су педагог школе Марина Антонијевић и вероучитељ протођакон Нинослав Дирак, док је за лектуру текста задужен наставник српког језика Маја Алексић...

Mолебан за благословен почетак школске године у беличком намесништву

15-09-2014

1

Прослављање овог великог празника како и доликује започело је служењем Свете Литургије у сви храмовима на територији овог намесништва. Најсвечаније је било у храму Светих апостола Петра и Павла где је Светој Литургији присуствовао велики број деце предвођени својим вероучитељима и катихетама, који су учествовање у Светој Литургији пројавили прелепим певањем, као и приступањем Чаши Господњој.

Мисионарска писма

          „Мисионарска Писма“ – Светог Владике Николаја , по чему и ова рубрика носи име, уводе  наше слушаоце у „Православно јутро“. Мислима о хришћанском животу овог нашег великог светитеља ,  трудимо се да нашим слушаоцима пружимо одговоре на нека питања и проблеме са којим се сусрећемо у свакодневном животу а која су актуелна без обзира на време у коме живимо. Писма чита ученица Гимназије „Светозар Марковић“ у Јагодини, Кристина Пешић, као и студент психологије Универзитета у Београду Јелена Спремо. Музичку подлогу је компоновао и одсвирао јагодински аутор и музичар  Александар Јовановић.

Uncategorised

Духовник

            У рубрици „Духовник“, у свакој емисији слушамо духовне поуке пре свих нашег владике, Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, којима она поучава благочестиви народ наше Богом чуване епархије. Беседе су са Светих Литургија, које служи наш владика, и односе се како на тумачење Светог Јеванђеља, тако и на духовне поуке и проблеме са којим са хришћани данас сусрећу. Поред нашег владике, у овој рубрици су гостовали и многи други  епископи и архимандрити, свештеници и ђакони, који се Богу моле у нашим црквама и манастирима широм наше Свете Цркве. Један од најистакнутијих епикопа који је гостовао је у емисији је свакако  Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. Порфирије, као и Његово Преосвештенство Епископ браничевски Г. Игњатије.

Uncategorised

Историја живота

           У рубрици „Историја Живота“, коју уређује јагодински вероучитељ Предраг Димитријевић, наши слушаоци су имали прилике да чују тумачење целог Светог Писма по књигама, као и комплетну историју хришћанске цркве од Рођења Господа и Спаса нашег Исуса Христа , па све до раскола 1054.године. Тренутно се у овој рубрици бавимо историјом Срба и Српске Православне Цркве. Разговор са вероучитељем Предрагом Димитријевићем води, главни и одговорни уредник емисије јагодински вероучитељ Борис Милосављевић. 

Uncategorised

Не веруј у идоле

       У рубрици „Не веруј у идоле“, говоримо о различитим темама из свакодневог живота, о наркоманији и другим болестима зависности, о догађајима који су обележили одређено време, о страшности абортуса, о разним болестима данашњице и начинима њиховог лечења из хришћанске перспективе. Такође у овој рубрици објављујемо и материјал који смо добили у оквиру сарадња наше медијске куће и званичног радија епархије шумадијске “Радија Златоусти“ чије је седиште у Крагујевцу.

       Реализовању ове рубрике велики допринос дају спикери пре свих Јелена Добросављевић, а затим, и  Весна Петровић, Сузана Лубура, Биљана Марковић, Никола Косановић и Слободанка Јевтић.

 

 

Uncategorised

Page 1 of 2